آشنایی با خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی و از نظر بزرگان

سرکه بالزامیک در طب سنتی ،سرکه سیب در طب سنتی،خواص سرکه سیب در طب سنتی،طبع سرکه سیب در طب سنتی،سرکه سیب طب سنتی،فواید سرکه سیب در طب سنتی،خاصیت سرکه سیب در طب سنتی،تهیه سرکه سیب در طب سنتی،طرز تهیه سرکه سیب در طب سنتی،لاغری با سرکه سیب در طب سنتی،سرکه سیب از نظر طب سنتی،خواص سرکه سیب طب سنتی،فواید سرکه سیب طب سنتی،خواص سرکه سیب از نظر طب سنتی،فواید سرکه سیب از نظر طب سنتی،طرز تهیه سرکه سیب به روش طب سنتی،تهیه سرکه سیب طب سنتی،سرکه سیب و طب سنتی،طرز تهیه سرکه سیب طب سنتی

سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک

در این مطلب از سایت جسارت به خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

سرکه بالزامیک در طب سنتی

سرکه بالزامیک ( که با نام اختصاری ABTنیز شناخته می شود ) یکی از محصولات غذایی کشور ایتالیا بوده و

قدمت آن به دوران رم باستان باز می گردد. تقریباً تا 30سال قبل خارج از کشور ایتالیا کسی با این محصول آشنایی نداشته و

تحقیقات چندانی هم درباره ترکیبات و خصوصیات تغذیه ای آن صورت نگرفته است،

اما امروزه در تمام کشورها عرضه شده وچند کشور دیگر نیز آن را تولید می کنند.

یک متخصص تغذیه گفت:سرکه بالزامیک خواص بسیاری دارد و بهتر است از آن به عنوان چاشنی در وعده های غذایی استفاده شود.

سرکه بالزامیک یک چاشنی خوش طعم است که غالبا در سالادها و برخی غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از مهمترین و اصلی ترین فواید سرکه بالزامیک کمک به کاهش و کنترل وزن است زیرا
این چاشنی خوشمزه موجب کند شدن روند هضم غذا و در نتیجه جلوگیری از پرخوری شده و به کاهش وزن کمک شایانی می کند.
خاصیت آنتی اکسیدانی سرکه بالزامیک موجب کاهش کلسترول بد در بدن می شود.
سرکه بالزامیک دارای گروهی از آنتی اکسیدان ها است که به آن ها ترکیبات پلی فنولی گفته می شود.
ما حداقل 8 نوع آنتی اکسیدان پلی فنولی در سرکه بالزامیک داریم. پلی فنول ها رادیکال های آزاد تولید شده در بدن را خنثی می کنند و
تمامی انواع آن ضدسرطان بوده در نتیجه عملکرد سیستم ایمنی بهبود می یابد.
از این رو سرکه بالزامیک می تواند خواص ضدمیکروبی و ضدعفونی کنندگی داشته باشد.

خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی

آنتی اکسیدان ها:

این مواد با رادیکالهای آزاد مقابله می کنند. تحقیقات نشان داده است که سرکه ی بالزامیک می تواند

اکسیداسیون کلسترول بد را کاهش داده و از تشکیل پلاک در سرخرگها جلوگیری کند.

بهبود فشارخون:

محققین دریافتند غذاهایی که مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارند نظیر سرکه ی بالزامیک می تواند به

بهبود فشارخون از طریق جلوگیری از تخریب سلولها کمک کنند.

تنظیم مقدار قند خون:

سرکه ی بالزامیک ممکن است سبب بهبود حساسیت به انسولین شود. این ماده دارای نمایه ی گلایسمی پائینی است و

سبب افزایش ناگهانی قندخون نمی شود، اگرچه حاوی مقداری قند است وافراد دیابتی باید در مورد میزان مصرف آن احتیاط کنند.

تقویت سیستم ایمنی:

آنتی اکسیدانهای موجود در سرکه ی بالزامیک ، سلولهای تخریب شده را ترمیم کرده و به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کنند.

با مصرف مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان سیستم ایمنی شما ممکن است بتواند سدهای دفاعی مورد نیاز بدنتان را بهتر فراهم کند.

 کنترل وزن:

سرکه ی بالزامیک سبب کند شدن مراحل هضم غذا می شود و به جلوگیری از پرخوری کمک می کند.

بدلیل وجود مواد قندی طبیعی موجود در آن شما می توانید یک سس سالاد یا مارینید بدون شکر از آن بسازید.

هنگام خرید سرکه ی بالزامیک به برچسب آن توجه کنید از خرید سرکه هایی که به آنها رنگ یا شکر افزوده شده است، بپرهیزید.

توجه کنید برای ایجاد هر گونه تغییری در رژیم غذاییتان با پزشک دیابت خود مشورت نمایید.

بیشتر بخوانید :

سیاه دانه و عسل در طب سنتی

سرکه بالزامیک

سرکه بالزامیک چیست

سرکه بالزامیک و حساسیت

سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک

نتایج تعدادی از تحقیقات نشان می دهند که سرکه از جمله سرکه سیب به کاهش قند خون کمک می نماید.

سرکه سیب می تواند برای افراد دیابتی فوایدی داشته باشد. 

سرکه بالزامیک در طب سنتی

سرکه بالزامیک که چند سالی است در کشور ما محبوبیت یافته و وارد برنامه غذایی مان شده است.

سرکه بالزامیک از احیا شدن آب نوع خاصی از انگور شیرین که جوشیده شده و کاملاً پخته شده است،

تهیه می شود و فرآیند تهیه ی آن با بقیه انواع سرکه تا حدی متفاوت است.

بالزام در لغت به معنای رزین هایی با ساختار حلقوی است که دارای مقادیر قابل توجهی از چند نوع از اسیدها مانند اسید بنزوییک هستند.

به طور کلی ماده اولیه سرکه بالزامیک، انگور سفید است. البته در تولید آن می توان از مجموعه ای از میوه هایی مثل سیب،

گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد. اما در پاسخ به این که این سرکه به چه نحوی تولید می شود، باید گفت وقتی میوه ها چیده می شوند،

به وسیله ی دستگاه های مخصوصی تحت فشار قرار گرفته و آب آن ها گرفته می شود. آب انگور سفید یا

سایر میوه ها حرارتی حدود ۸۰ درجه سانتی گراد (به مدت طولانی) می بینند تا در نهایت، برخی باکتری ها که در انگور موجود است، از بین برود.

در سرکه بالزامیک یک سری ترکیبات وجود دارد که می تواند میزان حساسیت

به انسولین را در افراد بالا ببرد؛ یعنی این که باعث می شود انسولین بهتر در بدن

عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند و در نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که یا دیابت دارند یا در مرحله پیش از دیابت هستند، مفید واقع شود

بعد در انتهای حرارت، شکر موجود اندازه گیری می شود. تقریباً هر ۱۰۰ لیتر آب انگور به ۶۰ لیتر سرکه تبدیل می شود و

بعد از جوشانده شدن برای چند ساعت با باقی عصاره ها مخلوط شده و داخل کانترهای بزرگ چوبی از جنس درخت زردآلو یا

توت ریخته می شود و چند سال در این خمره ها باقی می ماند. این موضوع که قیمت سرکه بالزامیک در مقایسه با سایر سرکه ها

تا این حد بالاست، شاید به همین دلیل است که سرکه اصل بالزامیک حداقل به ۱۵ تا ۲۰ سال استراحت نیاز دارد تا بتواند به سر میز هر یک از ما برسد.

سرکه بالزامیک سه نوع دارد، نوعی که به شکل سنتی در بعضی شهرهای ایتالیا تهیه می شود،

نوعی که به شکل صنعتی و تجاری تهیه می شود و نوع سوم که مخلوطی از این دو است.

سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک

محتویات ۱۰۰ گرم سرکه بالزامیک :

کربوهیدرات ۱۷ گرم

کلسیم ۲۷ میلی گرم

آهن ۷/۰ میلی گرم

فسفر ۱۲ میلی گرم

سدیم ۲۳ میلی گرم

بیش از ۳ قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک در طول روز توصیه نمی شود.

خواص سرکه بالزامیک 

سرکه بالزامیک در محیط معده، حالت اسیدی ایجاد می کند. به طور معمول در افراد جوان و سالم،

محیط معده به اندازه کافی اسیدی است اما در افرادی که به هر علت ترشح اسید معده ی آن ها کاهش یافته است مانند

افراد سالمند یا کسانی که قسمتی از معده آن ها با عمل جراحی برداشته شده است، استفاده از این سرکه به

اسیدی تر شدن محیط معده کمک می کند و در نتیجه فرآیند هضم و جذب بسیاری از مواد مغذی بهبود می یابد.

همچنین این محیط اسیدی جذب عناصری مثل کلسیم و آهن را افزایش می دهد.

بنابراین کسانی که دچار کم خونی و فقر آهن هستند، می توانند همراه با گوشت قرمز مختصری

سرکه بالزامیک استفاده کنند تا جذب آهن گوشت افزایش یابد.

در برخی منابع دیده شده در سرکه بالزامیک یک سری ترکیبات وجود دارد که می تواند میزان حساسیت به انسولین را در

افراد بالا ببرد؛ یعنی این که باعث می شود انسولین بهتر در بدن عمل کرده و قند را به داخل سلول هدایت کند و

در نهایت برای کنترل قند خون در افرادی که یا دیابت دارند یا در مرحله پیش از دیابت هستند، مفید واقع شود.

از این نوع سرکه می توان به میزان چند قاشق مرباخوری در سالاد استفاده کرد.

مخلوط سرکه بالزامیک و روغن زیتون یک سس مغذی و سالم برای مصرف سالادها معرفی می شود.

استفاده از این نوع سرکه یا سایر انواع سرکه ها در افرادی که مبتلا به رفلاکس یا

برگشت اسید معده از معده به طرف مری هستند و دچار سوزش سر دل و ترش کردن می شوند، مناسب نیست.

همچنین در افرادی که به انواعی از انگور حساسیت دارند، استفاده از این نوع سرکه باید با احتیاط صورت گیرد.

سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک در طب سنتی , خواص سرکه بالزامیک

کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی و منگنز مواد معدنی موجود در این سرکه هستند. جالب است بدانید بر

خلاف سایر سرکه ها، سرکه بالزامیک میزان بالایی شکر دارد، در نتیجه باکتری‌های مولد این سرکه با سایر گونه‌های تولید کننده سرکه تفاوت دارند.

سرکه بالزامیک در طب سنتی

بیشتر بخوانید :

سرکه بالزامیک و لاغری

سرکه بالزامیک و روغن زیتون

خواص سرکه بالزامیک چیست

سرکه سیب